İZMİR'İN KONSEPTLİ KAFELERİNDEN MÜNİRE

İzmirlilerin çokta alışkın olmadığı konseptli kafelerden biri Münire.
Alışkın olunan Kahve Diyarı,Kahve Bahçesi ve nicesinin aksine insanın içine huzur veren atmosferiyle sizi alıp başka zamanlara ve yerlere götürüyor.
Patlayan şekerler,leblebi tozları,ekşiyüz sakızları ile bir anda çocukluğunuza gidiyorsunuz.Bir anda yüzünüze tatlı bi gülümseme oturuyor.Anneannelerimizin,babaannelerimizin evlerinde hala daha bulunan bazı eşyaları görüp aa bu anneannemdede  var dedirtiyor bu dükkan size.


Kafenin sahibi ve işletmecisi 37 yaşındaki Özgür Çankaya eşi Gülfer Çankaya ile İstanbul'un çileli hayatından sıkılıp İzmir'e yerleşmeye karar vermiştir.İzmir'e gelirken aklında olan tamda böyle bir kafe açmakmış ve yaklaşık 4 ay önce işletme açılmış.
Özgür Çankaya kendisini ''Ben eskici kahveci ve gazozcuyum.Eskiyi satmaki amacım insanların sokakta çöpte görüp değer vermeyeceği yüzüne bile bakmayacağı eşyaları burda uygun bi meblada satın alıp evlerinin en güzel köşelerinde yer alabiliyor ve sizden sonraki nesillerede kalıyor ama en önemlisi her eşyanın bir yaşanmışlığı var ve onları güzel yapanda o yaşanmışlıklar..''diye belirtti.
Kafede eski kapı kilitleri,eski bavullar,tüplü televizyonların dışında bir de eski karikatur kitapları ve kasetler var.Beni gördüğümde en mutlu eden şeyler ilkokulda kantin sıralarında beklediğimiz patlayan şekerler,ekşi yüz sakızları karikatürler ve özellikle dağ çilekli türk kahvesi oldu.Gittiğinizde mutlaka ve mutlaka dağ çilekli kahvesini içmenizi öneririm.Sunumu dahi şapşahne.
Annelerimizin babalarımızın zamanından Texas Tommiks karikatürleri bile var.Sadece 5 liraya onları çok mutlu edebilirsiniz. :)
İşletme sahibi Özgür Çankaya kafede 30 farklı ilin gazozu olduğunu belirtti.Farklı illerden gazozlar getirmesinin sebebi herbirinin local gazoz yani her ilin kendi kanak suları ile yapılduğını ve o yüzden farklı bir tada sahip olduğunu söyledi.
Bizde Beyoğlu gazozunun zencefilli ve limonlusunu denedik.Sizede tavsiye ederiz.
Merak edilen soru genelde Münire'nin kim olduğuymuş.Özgür Çankaya Münire'nin babaannesi olduğunu belirtti.Yıllardan beri içinde olan bu istediğini hayata geçirebilmiş...

Kullandığı ürünlere fazlasıyla dikkat eden Özgür Çankaya kahvesini taze olarak çekip öyle servis ettiğini bu sayede kahvenin daha taze ve lezzetli olduğunu belirtti.Alışkın olduğumuz sade kahveden rotanızı değiştirip mutlaka dağ çilekli kahvesini denemelisiniz.



Adres:1484 sokak No:4 Alsancak
İletişim:0535 259 68 46

Yorumlar

Popüler Yayınlar