SON DAKİKA BAYRAM TATİLİ PLANI: VİZESİZ GİDEBİLECEĞİNİZ 4 ÜLKE

Bayram tatiline çok mu çok az kaldı. Kafası esen ve tatil planı yapmak isteyen ama son ana kaldı diye vizeli Avrupa ülkelerine çıkamayanlar için bir birinden şahane 4 ülkeden biri için daha fazla vakit harcamadan biletlerinizi alın derim.
Buralardan sıkılıp farklı bir atmosferi solumak isteyenler için işte bu 4 kaçamak ülke:

1) FAS
Dünyanın en mistik ülkeleri arasında yer alan Fas,Marekeş ve Kazablanka şehirleriyle tanınıyor. Dili,kültürü,gelenekleri,sokaklarının atmosferiyle sizi hemen büyülüyor ve oranın havasına bürünüyorsunuz.Marekeş en çokta çarşılarıyla bilinir ve tanınır.Rengarek çantaları tam da plajlık...Hele ki deri ve süet çarıkları muazzam güzeller.
Sokaklarında develer,yılan çıkartan amcaları,fal bakan,kına kakan teyzeler,rengarek halıları ve sokaklarıyla farklı bir kültürün kokusunu hissediyorsunuz.Marekeş'in en renkli meydanı olan Sonsuzluk Meydanında seyyar yemek pişirilen ve satılan yerler vardır.Burada Afrika'nın en etkileyici mutfağında baharatlar,şeker ve tuzun aynı anda kullanıldığı değişik bir kültürün yemek zevkleri sunulmaktadır.

2) KARADAĞ
Dünya'nın en küçük ülkelerinden biri olan Karadağ da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında yer almaktadır.
2500 yıllık geçmişiyle Adriyatik Denizi kıyısındaki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karadağ’ın sâhil şehri Budva ülke turizminin merkezi konumunda.
Karadağ’a ayak bastıktan sonra iç hatlardan Budva’ya en yakın havaalanı olan Tivat üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede geçiş yapılabiliyor.Çoğu yorumlara göre Budva Karadağ'ın (Montenegro) Bodrum'u olarak görülüyor.Bir sürü birbridnen güzel plajlarıyla tatilcilere Bodrum'a taş çıkartan tatil imkanları sunuyor.
3)KIEV
Ukrayna'nın başkenti ve en büyük şehri olan Kiev vizesiz olarak gidebileceğiniz bir diğer gözde ülkelerden biridir.Meşhur Kyevo-Pecherska Lavra kilisesini,açık pazarlarınıi,dev eserlerin mikroskop altında bakıldığı dünyanın en küçük eserlerinin olduğu müzede toplu iğnenin başında satranç tahtası, sivrisineğin burnunda oturan bir insan, incecik bir saç telinin içinde gül hayal etmek bile güçken bunları Mikro Minyatür Müzesi’nde görebilirsiniz. Bir diğer yandan İkinci Dünya Savaşı Müzesinde insan derisinden yapılan eldivenler ve sabunlar,kadın saçından yapılmış yastıklar insanı dehşete düşürüyor.Havalar daha normalken Kiev'i ziyaret edebilirsiniz.
3)BATUM
Çokta uzak olmayan kapı komşumuz olan Gürcistan-Batum'da vizesiz ülkeler arasında.Alfabe Kulesi üzerindeki restorana ve trajik bir aşk hikayesini sembolize eden Gürcistan'daki kinetik heykeli ziyaret etmeden gelmeyin derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar