SADELİĞİN SOYADI MİNİMALİZM

Minimalizm,sanatını güçlü bir şekilde-süslü ve şaşalı-ifade eden sanatçılara karşı çıkmak için 1960 yıllarında yaratılmış bir sanat akımıdır.70'lerin ortalarına kadar fazlaca gündemde olan bu akım bazı günümüz modacıları,sanatkarları ve tasarımcıları içinde bir yol olmuştur.
Kendi sanatını en basit ve sade şekile indirgemektir aslında minimalizm.Hal böyle olunca minimalizmi kendilerine tarz edinmiş günümüz kadınları göze oldukça duru,zarif,sade ve şık görünüyorlar.
Minimalizm diyince akla ilk gelen yalınlıktır.Bu yalınlığı en çok renklerde görüyoruz.Genelde beyaz ve gri tonları hakimdir.Kazaklar,bluzlar,pantolonlar baskısız ve sadedir.Dışavurumculuğu küçük ayrıntılar ile gösterir kimi zaman.Kimi zamansa maskülen çizgiler taşır.
Bazı günümüz markaları kendilerine minimalizm köşesi ayırsada minimalistliği kendilerine tek yol edinmiş markalarda vardır.Ayrıca minimal sanat Pürizm, Yapımcılık, De Stijl, Geometrik Soyutlama ve Op Art akımlarından sanatın görsel ve biçimsel niteliklerine öncelik veren kavramları almıştır.
Güncel markaların güncel sezonlarından toparladığım bu yayınımda umarım kendinizi bulabilirsiniz :)










Bu takılara online olarak ulaşabilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar