iOS 9'un Yepyeni Muhteşem Özellikleri

Bu güne kadar hep modadan bahsettim.Bu sefer biraz farklılık katmak istedim ve çoğumuzun kullandığı iphoneların işletim sistemindeki güncellemeden bahsedeceğim.Çünkü sosyal medya hayatımızda çokça yer alıyor.Bir değişiklik bazen alıştığımız bütün düzeni alıp götürüyor götürmesine ama iyileştirmeleride çoğu zaman hayatımızı  kolaylaştırıyor.Şimdi iphone'un işeltim sistemi olan iOS 9'un beni heyecanlandıran yeni özelliklerine gelelim.
1-Pil Yüzdesi 3 Saat Fazla Dayanacak
İlk olarak en çok muzdarip olduğumuz pil ömründen bahsetmek istiyorum. Pil ömrüne 'Düşük Güç Modu' güncellemesi getiren iOS 9 pil yüzdesinin 3 saat daha artacağını iddia ediyor.Bakalım gerçektende öyle mi olacak...
2-Shift Tuşu



Daha önceden Shift tuşunun basılı olup olmadığını anlamakta güçlük çekiyorduk ama artık bu problemden geriye eser kalmadı.
3-Ayarlarda Arama Butonu ! 



Eskiden ayarlarda birşeyi bulmak çok zorluk çekiyordum en sonunda ayarını değiştirmek istediğim şeyden vazgeçip sinirlenip kilitlerdim telefonumu ama artık iOS 9 ile ayarlarımı istediğim gibi yapabiliyorum.
4-Sevgili Dostumuz Siri'nin Sesi ve Dili Farklılaşabiliyor
Daha önceden siri ile konuşurken siri bizi anlamayabiliyordu.Çünkü bizden onun gibi onun aksanında konuşmamızı bekliyordu ama artık iOS 9 ile hem dildeki aksanı hemde sesi değiştirebiliyoruz.
5-Siri İle Telefon Sessizdeyken Konuşmak Yerine Mesajlaşabiliyoruz
Siri siz telefonunuzun sessideyken isterseniz size mesaj ile geri bildirim verebiliyor.
6-iCloud Drive Kendi Özerkliğini İlan Etti

Bu yeni uygulama ile iCloudlarımızdakileri kolaylıkla yönetebileceğiz.
7-Türkçe Klavye Tahmin Sistemi
Yeni  güncelleme ile Türkçe içinde gelen kelimeye göre önceden tahmin sistemi iOS 9 ile birlikte geldi.Şimdi mesaj yazmak daha kolay !
8-Uygulamalar Arası Geçiş Arayüzü Yenilendi
Normalde orta kontrol tuşuna 2 kez bastığımızda sağdan açılan arayüze elimiz çok mu çok alışmıştı.Şimdi iOS 9 güncellemesi ile artık arayüz farklı bir tasarım ile soldan açılıyor.
9-Parolalar Artık Daha Güçlü
4 basamaklı parola yetersiz mi geliyordu ? O zaman birde 6 haneliyi deneyin bakalım yetecek mi:)
10-Sağlık Uygulamasında 'Üreme Sağlığı'
 
Sağlığını önemseyenler için iOS 9 sağlık uygulamasına detaylı verileri sağlayabileceğiniz üreme sağlığını eklemiş.
11-Notlar Uygulamasında 'Cetvel' Kullanımı
 
Notlar artık hiç olmadığı kadar havalı.Yeni güncelleme ile içinde yok yok.Fotoğraf ekleyebiliyorsunuz,aklınıza gelenleri farklı kalemler ile çizip,cetvel ile istediğiniz açıda dümdüz çizgiler çekebiliyorsunuz.
12-'Geri Dön' Butonu
iOS 9 ile birçok yenilik geldi ve bunlardan bir diğeri ise 'Geri Dön' butonu.Siz bir uygulama içerisindeyken bir önceki uygulamaya tek bir hareketiniz ile dönebilirsiniz.
13-Bilmediğimiz Numarayı Tahmin Etme

Diyelim ki yeni birisiyle e-posta üzerinden tanıştık, karşılıklı olarak birbirimize telefon numaralarımızı verdik. Ama rehbere kaydetmeyi unuttuk. Bu kişi bizi aradığında artık iPhone’umuz e-postalarımızdaki numaraları da göz ucuyla incelediği için “Acaba arayan şu kişi olabilir mi?” şeklinde bize önerilerde bulunabiliyor olacak.

13-Nihayet Daha Küçük iOS Güncellemeleri

Bu zamana kadar ne yazık ki kimimizin hafıza sıkıntısı oldu.Dolayısıyla bir türlü yeni güncellemeri telefonumuza yükleyemez olduk.iOS 9 bu sefer -ki nihayet- bunu düşünmüş olacak ki artık güncellemelri daha küçük tutmuş.






Yorumlar

Popüler Yayınlar