Vazgeçilemez Boho...

Boho chic tarzı aslında çokta yeni olmayan 1990lı yıllarda ortaya çıkan kelimenin tamm anlamıyla harika detaylarla bütünde mükkemmel şekilde var olan bir tarz...
Renk tonlarıyla,ince bir detay olan ama aslında bohoyu güçlü tutan ince saç örgüleriyle, hafif kovboy tarzına kaçan şapka ve bilekte botlar ile harika bir tarz olan boho...
İlk olarak giyisi seçiminden bahsetmek gerekirse giydiğiniz kıyafetlerin sizin özgürlüğünüzü kısatmıyacağından emin olmanız gerekir renk tonları toprak tonlarında ve yumuşak tonlarda olmalıdır.Çiçek desenleri ve etnik baskılı parçalarıda tercih edebilirsiniz.Boho chicte kat kat giyinmekten kaçınmamalısınız.Şahsen bohoyu boho yapan en önemli özelliklerden biriside kat kat giyinmektir ama tabikide kat kat giyinirken renklere uyuma dikkat etmelisiniz.Boho kontrastı kaldırabilen bir tarz değildir renk geçişlerini göz önünde bulundurmalısınız.
Bir kot şort üzerine yeşil ve lacivertin hakim olduğu oduncu modeli gömlek ile bohonun vazgeçilmez kat kat giynme kuralına uyarak bol kot ceket ile güzel bir kombin oluşturabilirsiniz.Aksesuar olarak ayakkabılar tabikide şort ile çizme olmalıdır bağcık detayı ise kombine zenginlik katan bir elemandır.

Boho tarzının en en önemli tamamlayıcısı kesinlikle aksesuarlardır.Stilinizi hoş ve özgün aksesuarlarla zenginleştirmelisiniz.Genelde hakim olan öğeler gümüş bileklikler üst üstte takılmış gümüş yaprak desenli yadadoğal taşlı kolyelerdir.


Bir boho kızının makyajı sade ve doğaldır. Mat fondöten kullanın ve yüzünüze iyice yedirmeye gayret edin. Fondötenin üzerine biraz pudra da uygulayabilirsiniz.Bu stilde genllikle toprak tonlarının hakimiyeti olduğundan  allığınızı bronz tonlar, gülkurusu veya şeftali renklerinde tercih edin. Toprak tonları, gri, pembe, eflatun rengi far tonları tercih etmek, gün içinde daha natürel görünmenizi sağlayacaktır. Bu tonlarda farlarla göz kapaklarınızda yumuşak gölgeler oluşturun.
 Şık bir boho kızı gece makyajında takma kirpik kullanabilir, altın rengi far da tercih edebilir; simli farlar bu stilde oldukça rağbet görüyor.Ayrıca cilt tonunuza göre kahverengi, gri veya siyah likit eyeliner sürün. Bunun yanında, göz kalemiyle de gözlerinizi vurgulayabilirsiniz. Dudaklarınızda ise hafif renklerde dudak parlatıcısı kullanın. Koyu renk ojeler de sürebilirsiniz.




Pek çok boho kızının saçları uzun ve dalgalıdır. Uzun saçlarınızı rahat, hafif dağınık bir görünüme sokmak için maşayla doğal dalgalar oluşturabilirsiniz ya da daha doğal görünmesini istiyorsanız gece yatmadan önce şaçlarınızı örerek yada topuz yaparakta doğal dalgalar oluşturabilirsiniz. Amacınız saçlarınızın doğal, hacimli görünmesini sağlamak. Kıvırcık saçlıysanız doğru ürünler seçerek saçınızın aşırı kabarık durmasının önüne geçin.
Bohonun en vazgeçilmez saç modeli olan örgüyü mutlaka kullanmalısınız.Saçlarınıza taç tarzında örgü yaptırabilir veya saçınızın tamamını uzun, bol bir örgü şeklinde toplayabilirsiniz ama yok ben açık saç tercih ediyorum derseniz saçınızın alt kısmından bir tutam alarak ince bir örgüyle güzel bohommsu bir detay verebilirsiniz. 
Defilelerde Boho Esintisi

Sokakta Boho Esintisi

Boho tarzı ile ipuçlarım şimdilik bu kadar.Ben bir boho sever olarak boho tarzıyla ilgili yazmaya devam edeceğim.
Boho severler takipte kalın ;)

Yorumlar

Popüler Yayınlar