SEZONUN TRENDI: POINTLER TEKRAR SAHNEDE

Kimimizin minicikken koşa koşa gittiği ''hayallerimizi süsleyen bale'' kurslarında az point eskitmedi. Ya da hayatlarının anlamını bale yapan balerinler az ayaklarını eskitmedi... Bu tutku öyle güzel bir tutku ki bir çok tasarımcıya da ilham sundu ve Miu Miu'da Spring 2016 Ready-to-Wear kolleksiyonunda bu tutkunun bir parçası oldu. Ardından bir çok markada ''Zara,Pull and Bear,Forever 21... gibi '' point ayakkabılar üretmeye başladı. Bire bir yakın yapabilen Forever 21'in yanında Zara'da pointlerden ilham alarak bir çok farklı model sunmuş. Bu sezon pointin bin bir çeşit modelini Zara'da bulabilmek mümkün !
Miu Miu Spring 2016 Ready-to-Wear 

Miu Miu
Tam da Miuccia Prada'nın amacı olan öfkeli glam rock havasını bu kolleksiyonda point babetlerde görebiliyoruz. Bu sezon M.Prada'nında açıklamalarında "Gerçekten, Miu Miu mantıksızlıktan ibarettir.''açıklaması dikkat çekti. İşte tam da balerin pointlerindeki deri şeritler ve her iki bileğindeki farklı kurdeleler bu ''mantıksızlık''olgusunu destekliyor.

Forever 21
Diğer yandan Ford Fashion dediğimiz yani Zara,Bershika,Forever21... gibi herkesin daha ulaşabileceği markalarda herhangi bir büyük tasarım sıkıntısı olmadan var olan yüksek markaların tasarımlarından yola çıkarak yaptıkları bu benzer tasarımların sonuçlarına ulaşabilmek mümkün. özelikle bu konuda baya başarılı bulduğum Zara farklı varyasyonlarla topuklu ayakkabı ve point babetlerde üretmiş.Forever 21 ise neredeyse birebir aynısını üretmekten çekinmemiş.
                         




Yorumlar

Popüler Yayınlar