THE WEEKND'İN EŞSİZ YÜKSELİŞİ

Abel TESFAYE...
Aslında onu The Weeknd olarak biliyoruz.Kendisi 25 yaşında (16 Şubat 1990) Etiyopya-Kanada doğumlu R&B şarkıcısı,söz yazarı ve prodüktörü olarak biliniyor.

2010'dan bu yana öyle bir yükselişe geçti ki ilk başlarda kendini tanıtmak için YouTube'a yüklediği bir kaç şarkıdan bu yana şu anda  "kendi jenerasyonunun en iyi sese sahip sanatçısı" ve Michael Jackson'dan sonraki en iyi müzikal yetenek olarak adlandırılıyor.

 YouTube'da onlarca şarkısı var ve hepsini bilmek dinlemek için gerçek bir zaman gerekiyor...
Dinleyin hastası kalacaksınız.



2011'de dokuz parçadan oluşan House of BallonsThursday ve Echoes of Silence isimli üç tane mixtape çıkardı. 2012'de Trilogy isimli, tüm mixtaplerdeki şarkıların yeniden çalışılmış hallerinin sunulduğu bir albüm çıkardı.
Abel kayıt almaya ilk olarak "Get In There" isimli şarkısı ile başladı daha sonra Tesfaye, Toronto'da Jeremy Rose isimli bir yapımcı ile tanıştı.Rose enstrumanlarından bir tanesini Tesfaye için çaldı bunun üzerine Tesfaye freestyle yaptı ve albüm çalışmalarına başladılar. 3 şarkı yaptı, bunlar "What You Need", "Loft Music", ve "The Morning" ve diğer Abel'in söylediği fakat Rose'un umursamadağı parçalar. Daha sonra Tesfaye "The Noise" isminde bir R&B grubunun içinde bulundu. Rose'da Tesfaye'ye şarkılarından daha fazla seks, uyuşturucu ve fahişeler hakkında bahsetmesi konusunda cesaretlendirdi. Abel, Rose'a uyarak partiler verip müzik yapmaya devam etti bu sırada çok iyi arkadaş olmuştular. Buna rağmen Rose bu projeden geri çekilde çünkü o ve Abel arasında yaratıcılık açısından çok farklar olduğunu anladı ve Abel'e "club" türü müzik yapması için ısrar etti. Fakat Abel bu fikri kesinlikle reddederek Rose ile yollarını ayırdı.
Nisan 2012'de The Weeknd, Coachella Festivali'nde sahneye çıkarak Amerika turuna başladı. Grubuyla beraber çeşitli büyük şehirlerde konserler verdi ve Rolling Stone tarafından büyük övgü aldı.




Eylül 2012'de The Weeknd, Republic Records ile anlaştı ve kendi stüdyosu XO'yu kurma yoluna gitti. Toplama olan albümü Trilogy ise Kasım ayında çıkışını yaptı, bu albüm önceki üç mixtape şarkıların yeniden düzenlemiş halini ve ayrıca üç bonus şarkı içeriyordu. Ayrıca daha önce yollarını ayırdığı Jeremy Rose'u da yapımcı olarak şarkılarına yazdı.
















Grinin Elli Tonu, Sam Taylor-Johnson tarafından yönetilen erotik/romantik dram türündeki 2015 yılı bir İngiltere-ABD filmi. İngiliz yazar E. L. James'in 2011 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan filmde The Weeknd film için Earned It şarkısını yayınlamasıyla şöhretin doruklarını yaşamaya başladı.




















Son günlerde The Weeknd dünyaca ünlü ve önemli olan showlarda ve ödül törenlerinde boy gösteriyor:

Dünyada sahne showlarının en iyi olduğu dünya markası Victoria's Secret Fashion Show'unda meleklerin podyumunda In The Night ve Can't Feel My Face adlı şarkılarını büyük bir heyecanla seslendirdi.





American Music Awards



BET Awards Alicia Keys ile performans

Yorumlar

Popüler Yayınlar