GÜZ DÖNEMİ MODA RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, 25 Aralık 2015, Cuma günü Agora Alışveriş Merkezi’nde 2015 Güz Dönemi Defilesini sunmaya hazırlanıyor.  2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı tasarımlar, saat 18.00’de ve 20.00’de iki bölüm halinde podyumdaki yerlerini alacak.

Saat 18.00’de başlayacak olan birinci bölümde Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki 4. sınıf öğrencilerinin Deneysel Couture çalışmaları sahnede yer alacak. Son sınıflar, Güz Dönemi Defilesi için ‘tekrar eden zaman’ temalı tasarımlar üretti. Defilenin bu bölümünde 14 öğrenciye ait 59 tasarım sergilenecek.
Saat 20.00’de başlayacak olan ikinci bölümde ise 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin tasarımları sunulacak. Öğrenciler, Kostüm Tasarımı Seçmeli Dersi kapsamında, Lewis Carroll’un ‘Alice Harikalar Diyarında’ adlı ünlü eseri konu alarak, hem Alice hem de seçtikleri diğer bir karakter için kostüm hazırladı. 8 öğrenciye ait, 16 kostümün tasarımı ve üretim süreci öğretim görevlisi Jörn Fröhlich koordinasyonunda gerçekleştirildi.  Defilenin bu bölümünde, 3. sınıf öğrencilerinin “Müzik yıldızlarının ikonik stilleri” de yer alacak. 3. sınıflar erkek giyim üzerine yoğunlaştı. Her tasarımcı Michael Jackson, Jimi Hendrix gibi ünlü bir erkek sanatçı seçerek ona uygun kostüm yaptı. Defile 2.sınıf öğrencilerinin “Egenin incisi ” temalı hazır giyim koleksiyonları ile son bulacak. Öğretim Görevlileri Özge Dikkaya Göknur, Seda Kuleli ve Angela Burns tarafından yürütülen bu koleksiyonlarda toplam 26 öğrenciye ait birer tasarım yer alacak.


‘Her Aşama İzmir Ekonomi’den’
Defile organizasyonunu da Türkiye’nin ilk mankenlerinden ve ilk mankenlik ajansını kuran Başak Gürsoy’un verdiği ‘Defile Organizasyonu ve Koreografisi” dersini alan öğrenciler gerçekleştiriyor. ‘Defile Organizasyonu ve Koreografisi” seçmeli dersi, tüm İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine açık halde yapılıyor. Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden, İşletme Bölümü’ne kadar farklı disiplinlerden gelen öğrenciler, defile organizasyonunu gerçekleştirecek. Defile mankenlerinin tamamı İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinden oluşacak.
http://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/duyuru/duyuru_1449922519.jpeg

Yorumlar

Popüler Yayınlar